1. Familiegeschiedenis


Categories :
Dit is deel [part not set] van 31 in de serie Een familiegeschiedenis

Dit is het boek van de afstammelingen van Adam.

Genesis 5 : 1-2

 

Familiegeschiedenis

Van wie ben jij er een? Waar kom je vandaan? Familie is belangrijk. Wie zijn je (voor)ouders zijn en hoe ziet je familiegeschiedenis er uit? Door hen besta je immers?! Ook jij leeft dankzij hen.

Het Bijbelboek Genesis is een verzameling van zulke ‘familiegeschiedenissen’. Soms worden ze ook ‘geslachtsregisters’ genoemd. Of een andere keer: ‘dit zijn de afstammelingen van…’. In het Hebreeuws* staat er dan het woordje toledot. Genesis 5:1 is de tweede toledot. Die familiegeschiedenissen zijn niet zomaar gekozen. Dat heeft Mozes heel nauwkeurig gedaan. De Heilige Geest heeft hem daarbij geholpen.

Lees ook Mattheus 1:1. Welke overeenkomst valt je op? In Genesis 5 gaat het over de eerste Adam. De Heere Jezus wordt in de Bijbel de laatste Adam genoemd. Weet jij ook waarom? Je kunt het antwoord vinden in 1 Korinthe 15:45. Lees maar! Door de eerste Adam hebben wij het aardse leven gekregen. Door het geloof in de laatste Adam – Jezus – krijgen wij geestelijk, eeuwig leven. Van wie ben jij er een?

 

 

* Het Oude Testament is in het Hebreeuws geschreven; dat noemen we de grondtaal

 

serie navigatie