26. Reusachtig


Categories :
Dit is deel [part not set] van 31 in de serie Een familiegeschiedenis

In die dagen, en ook daarna, waren er reuzen op de aarde, toen Gods zonen bij de dochters van de mensen waren gekomen en die kinderen voor hen baarden; dit zijn de geweldenaars van oude tijden af, mannen van naam.

Genesis 6 : 4

ellert en brammertEllert & Brammert is een bekend verhaal over twee reuzen in Drenthe. Het zijn twee rovers en moordenaars die uiteindelijk door de bevolking worden gedood. Over de hele wereld worden er verhalen over reuzen verteld. Dankzij de Bijbel weten we ook waarom. Ze worden ook wel Nephilim genoemd: Gevallenen. Het waren de kinderen van de gevallen engelen en mensen. De Nephilim waren niet voor een kleintje vervaard. Ze waren reusachtig. Mannen waar je tegenop keek. Geweldenaars. Ook in het kwaad. Juist in het kwaad!

In die dagen, en ook daarna. Dat is bijzonder! Op de aarde waren er reuzen voor én na de zondvloed. Na de zondvloed leefden ze onder meer in het land Kanaän. Mozes zond vanuit de woestijn spionnen naar dat land. Toen ze terug kwamen, vertelden ze: wij hebben reuzen gezien en wij waren in hun en onze ogen als sprinkhanen (Numeri 13:31-33). Nou, dan weet je het wel. Daar valt niet tegen te vechten…

Zo regeerden er goddeloze reuzen op de aarde in plaats van de mensen zoals God het gezegd had. Gelukkig kennen we ook het verhaal van David die de reus Goliath versloeg! Lees het in 1 Samuel 17:42-50. David is niet bang, want de strijd is van de HEERE. En hij doodde de reus.

Ook in je eigen leven kunnen er ‘reuzen’ zijn. Groot, boosaardig en in je eentje niet te bevechten. Waar je als een berg tegenop ziet. Bedenk dat David kleine steentjes nam en ze in vol vertrouwen op Zijn God naar de reus slingerde. En hij doodde de reus.

Stel je vertrouwen op de Heer, jouw God!

serie navigatie