1. Het begin van het Evangelie


Categories :
Dit is deel [part not set] van 20 in de serie Het Evangelie van het Koninkrijk

1 Het begin van het Evangelie van Jezus Christus, de Zoon van God.

Markus 1

Iedere dag krijg je tientallen berichtjes. Whatsapp, Messenger, Insta, en noem maar op. Elk berichtje is een boodschap voor jou. De ene boodschap neem je voor kennisgeving aan, een andere boodschap raakt je, en een volgende brengt je in beweging. En wat je ook doet, elk bericht verandert je.

Markus heeft ook een boodschap voor jou. Niet zomaar een boodschap, maar de blijde boodschap! Want dat is wat “evangelie” betekent.

Nu staat er: het begin van het Evangelie. Dat betekent dat het van grote waarde is. Als je als klein kind begint te lopen, dan zijn die eerste stapjes van grote waarde voor je ouders. Want daardoor kun je meer van de wereld gaan ontdekken. De wereld ligt aan je voeten! Nu, zo is het ook met het begin van het Evangelie. Je staat aan het begin van een bijzondere ontdekking. Van een blijde boodschap die jouw leven compleet kan veranderen.

Wij gebruiken social media om een boodschap te verspreiden. Soms naar één persoon apart, dan weer naar een hele groep, of zelfs de hele wereld. Markus is het social medium voor het evangelie van Jezus Christus. Hij komt niet met zijn eigen woorden, maar hij is de boodschapper van niemand minder dan Jezus Christus, de Zoon van God.

Ben jij er klaar voor deze blijde boodschap van grote waarde te horen? En of deze boodschap je nu raakt of niet, je zult veranderen. Of je erdoor in beweging komt of niet. Want ook niets doen is een keuze.

serie navigatie