Ik weet waar je woont. Uw werken


Categories :
Dit is deel [part not set] van 14 in de serie Ik weet waar je woont

En schrijf aan de engel van de gemeente in Pergamus: Dit zegt Hij die het tweesnijdende, scherpe zwaard heeft: Ik ken uw werken en weet waar u woont, namelijk waar de troon van de satan is.

Openbaringen 2 : 12-17

Pater Frans was priester in de Syrische stad Homs. Ondanks verschillende waarschuwingen weigerde hij de stad te verlaten. Hij gaf onderwijs en zorgde voor de zwakkeren. Zolang er nog christenen in de stad woonden, wilde hij daar blijven. Op 7 april 2014 vond hij er de dood. Pater Frans werd in EenVandaag gekozen tot de moedigste mens van 2014. Wat hij deed, werd gezien.

Jezus zegt: laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien, en uw Vader die in de hemelen is, verheerlijken. U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen zijn. (Matth. 5:14+16). En Jacobus zegt dat het geloof zonder de werken dood is (Jac. 2:17). Wie tot geloof is gekomen, gaat goede werken doen.

Ik weet uw werken. Niemand is onzichtbaar voor Jezus (Hebr. 4:13). Alles ligt open voor de ogen van Hem aan Wie wij verantwoording af zullen leggen. Zo zegt Christus tegen de gemeente van Pergamus: Ik ken u. Ik weet wat u doet. Ik weet waar u woont.

Ik weet uw werken. Alle zeven brieven aan de gemeenten van Klein-Azië hebben deze zin. Steeds volgt er dan iets dat voor die gemeente persoonlijk van toepassing is. Dat is niet altijd positief, maar voor Pergamus geldt: Ik weet waar jullie wonen! Namelijk waar de satan woont. Als daar je huis staat, ben je dan wel veilig? Ook al woon je in de meest gevaarlijke plaats ter wereld. Jezus zegt: Ik weet uw werken. Ik zie het.

serie navigatie