Ik weet waar je woont. Bekeer je!


Categories :
Dit is deel [part not set] van 14 in de serie Ik weet waar je woont

Bekeer u. En zo niet, dan kom Ik spoedig bij u en zal Ik tegen hen oorlog voeren met het zwaard van Mijn mond.

Openbaring 2  : 12-17

Duidelijker kan het niet. Bekeer je van de leer van Bileam en van de Nicolaïeten. Wat moet je daarvoor doen? Wat moet je daarvoor laten? Ja, het zou wel gemakkelijk zijn als je lijstje had van wat je wel en wat je niet mag. Maar dan kan je precies de verkeerde kant opgaan. Bekering wil zeggen: omdraaien in je denken. Anders gaan denken. Daar begint het mee. Die zondige gedachten inruilen voor betere, zuivere gedachten. Het probleem zit niet in ons doen, maar in ons denken!

Hoe doe je dat, anders denken? Paulus zegt: wij hebben de gedachten van Christus (1 Kor. 2:16). Bekering is: gaan denken zoals de Heere Jezus. Dat is moeilijk, niet!? Juist daarvoor heeft Jezus de Heilige Geest gegeven. Die zal jullie onderwijzen en in herinnering brengen (laten denken aan!) alles wat Ik jullie gezegd heb, zegt Jezus (Joh. 14:26).

Jezus komt terug. Wat als je dan je denken niet hebt veranderd? Een zwaard gaat uit Zijn mond. Johannes beschrijft het in Openb. 19:15. Wie zijn denken niet verandert, wordt gedood door het zwaard. Die krijgt te maken met de boosheid van God. Want God kijkt niet werkeloos toe als Zijn kinderen, Zijn gemeente vervolgd, verzocht, en verleid wordt. Zij houden vast aan Zijn Naam. En de Naam van God is Hem heilig. Hij laat niet toe dat Zijn Naam wordt ontheiligd.

Jezus komt terug. Als jij je denken niet verandert, dan krijg je zonder twijfel te maken met de rechtvaardige woede van God. Dan deel je het lot van al die mensen die de leer van de Bileam en van de Nikolaïeten aanhangen. Laat het niet zover komen!

serie navigatie