In de wolken!


Categories :

Hij Die als enige onsterfelijkheid bezit en een ontoegankelijk licht bewoont; Hem heeft geen mens gezien en niemand kan Hem ook zien. Hem zij eer en eeuwige kracht. Amen.

1 Timotheüs 6 : 16

Waar woont God? Het standaard antwoord is: in de hemel. En dan weten we het niet meer. Want meer kunnen wij niet bedenken. We weten niet hoe de hemel er uit ziet. We weten niet waar de hemel is. En evenmin hoe God er uit ziet.

Maar, hoe kan God dan tóch bij de mensen wonen? (2 Kron. 6:18). God bewoont een ontoegankelijk licht. Hoe kunnen wij dan ooit in de buurt van God zijn zonder weggevaagd te worden? Want onze God is een verterend vuur (Hebr. 12:29).

Als iemand jarig is, zingen we: “Er is er een jarig! In de gloria!” Gloria betekent heerlijkheid. God is ook in de gloria. In Zijn heerlijkheid. Als je in de gloria bent, dan ben je helemaal gelukkig.

glorieEen ‘glorie’ is ook een lichtkrans dat je kunt zien in een wolk of mist. Dat is een prachtig gezicht! Je loopt met je hoofd in de wolken. En wolken zijn in de Bijbel een beeld van de aanwezigheid van God. Een wolk maakt het mogelijk dat mensen in de buurt van Gods heerlijkheid en glorie kunnen zijn.

Wij hebben vaak een hekel als het bewolkt weer is. Dan kunnen we ons niet verwarmen in de zon en missen we het licht. Maar achter de wolken schijnt de zon! Zo is het ook in het geloof. Soms missen we het licht en de warmte van God. Dan denken we dat Hij er niet is; of dat Hij heel ver weg is. Dat is niet zo. Juist wolken zorgen er voor dat God dichtbij is en jij dichtbij Hem kunt komen. Want achter de wolken schijnt de Zon.