Te hulp schieten


Categories :

Zie, de HEERE rijdt op een snelle wolk en komt in Egypte.

Jesaja 19 : 1

Nederlandse wolkenluchten zijn vaak prachtig om te zien. Als er een stevige wind staat, dan zie je de wolken met grote snelheid aan je voorbij stuiven. Stel je eens voor dat je op zo’n wolk zat!

Is het je al opgevallen dat God veel gebruik maakt van beelden uit de natuur? Eigenlijk is dat wel logisch. Heel de natuur is immers Zijn schepping? Hij gebruikt deze beelden, zodat wij het kunnen begrijpen. Wij mensen hebben het zichtbare nodig om het onzichtbare te ‘zien’.

God is overal. Alomtegenwoordig noemen we dat. God heeft dus helemaal geen vervoersmiddel nodig! Waarom rijdt de HEERE dan op een snelle wolk? Jesaja profeteert dat God de afgoden van Egypte zal oordelen, maar ook dat er daarna zegen voor dat land zal zijn (Jesaja 19:25). God schiet het volk dat onder afgoden gebukt gaat, te hulp. En dat is ook de betekenis van de snelle wolk! God schiet Zijn volk te hulp.

Lees ook eens Psalm 18. David klaagt zijn nood aan God (Psalm 18:7). En kijk eens wat God doet: Hij hoorde! Onweer, aardbevingen. En Hij komt naar de aarde op een donkere wolk. Hij vaart op de vleugels van wind (Psalm 18:10-11). Of wat denk je van Psalm 104:3: Hij maakt van de wolken zijn wagen en wandelt op de vleugels van de wind. Om Zijn volk bij te staan (Psalm 104:35)!

Zie je de wolken voorbij vliegen?! Zo is God. Hij schiet je te hulp als jij in nood bent en tot Hem roept.